Concursa-hi!

X CERTAMEN NACIONAL INFANTIL I JUVENIL DE LECTURA EN VEU ALTA.


Aquest any l'Institut Mediterrània tornarà a participar en el Certamen de lectura en veu alta que organitza la Fundació Enciclopèdia Catalana i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Hi participarem en les categories de Corsaris (1r cicle d'ESO) i Tropa de corsaris (2n cicle d'ESO). Les lectures pels quarts de final són:
-Wonder, de R. J. Palacios; a la categoria de corsaris,
-Viatge al centre de la terra, de Jules Verne; a la categoria de tropa de corsaris.

 Hi estàs interessat/da? Fes-ho saber al teu tutor/a o passa per la biblioteca.


Concurs Literari Sant Jordi, el Vendrell 2013

BASES

L’objectiu d’aquest certamen que organitza anualment l’Ajuntament del Vendrell és estimular la lectura, l’escriptura i la creativitat entre els alumnes dels centres escolars del municipi. Els alumnes han d'escriure una narració (conte, història, faula...) en llengua catalana.

Hi participen els alumnes que cursen des 3r de primària a 2n de batxillerat de tots els centres escolars del Vendrell.


El tema d'enguany és "L'esport al Vendrell: fent salut i amics”

Amb motiu de la celebració del centenari del Club d’Esports Vendrell, es dedica el tema del Concurs a l’àmbit dels esports. En la societat actual, la pràctica esportiva és rellevant per dos motius principals: d’una banda, per poder dur una vida saludable i evitar les malalties causades pel sedentarisme (tan freqüents en la societat occidental) i, de l’altra, pels valors socials positius que aporta quant a esforç i sacrifici, autosuperació, disciplina, etc. 

Així doncs, els alumnes escriuen una narració relacionada amb l’esport i la salut. Els participants hauran de pensar històries personals o inventades que tinguin a veure amb l’esport que practiquen al Vendrell (o que els agradaria practicar) i els beneficis personals que això els suposa.

Per als més grans, a més, es pot aprofundir el tema introduint qüestions més complexes, com ara l’esport i la dieta equilibrada; l’esport i el sedentarisme; l’esport i les malalties relacionades amb l’alimentació (sobrepès, obesitat...); les males pràctiques en la competició (dopatge, trampes, suborns...); els aspectes positius de la competició (autodisciplina, fair play, jugar en equip...); etc.

Què passaria si no et belluguessis durant un mes davant de la televisió i t’alimentessis tot el dia amb menjar ràpid, precuinat...? Fas algun esport amb els amics al Vendrell? Quines experiències heu viscut plegats? Us agrada un esport i voldríeu convertir el Vendrell en una pista o un camp gegant? Què hauria de passar perquè ocorregués això? Heu fet mai trampes jugant? Heu vist ningú que en fes? Els van descobrir? Què passaria si anant un dia en bicicleta amb els amics, en sec, aquesta es comportés com un cavall alat? No us agrada cap esport i us en voldríeu inventar un? Com seria?


Com cada any, el dia del lliurament de premis, per Sant Jordi, els guanyadors tindran un premi i tots els participants rebran com a obsequi un llibre que recull els treballs guanyadors de l’any 2012, il·lustrats pels alumnes de l’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa.

Els alumnes de 1r a 4t d'ESO i de 1r de batxillerat de l'Institut Mediterrània hi han participat.

El dia 23 d'abril sabrem els guanyadors del concurs. Sort! 
Participa en el concurs que organitzen les biblioteques Verbalíada. També pots practicar sense concursar. Endavant!

Aquest any els alumnes de l'Institut Mediterrània participen en el Certamen de lectura en veu alta que organitza la Fundació Enciclopèdia Catalana i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. 

Divendres 15 de març a partir de les 10.15 h, a la biblioteca del centre, una trentena d'alumnes de 1r a a 4t d'ESO van participar en el 1r Concurs de lectura en veu alta per tal de ser seleccionats per participar en les categories de Corsaris i Tropa de corsaris en el IX Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta. Els quarts de final tindran lloc el dimecres 10 d'abril al Complex Educatiu de Tarragona.Si vas participar en el 1r Concurs de lectura en veu alta, 
vine a saber el veredicte de jurat!

 Dia: Dimarts 19 de març 
Hora: 11.15 h (pati)
Lloc: biblioteca


Aquests han estat els alumnes seleccionats:
Categoria de corsaris (participació individual per alumnes de 1r i 2n):
Meritxell Zato / Oliver Castañeira (suplent)

Categoria de Tropa de corsaris (lectura col·lectiva amb grups de tres lectors de 3r i/o 4t d'ESO):
Xènia Contreras / Rita Rider (suplent)
Sergi Perera / Miguel Ángel Contreras (suplent)
Albert Jané / Alejandro Rosales (suplent)

El 10 d'abril els alumnes representants de cada categoria participen en els quarts de final, que estan organitzats pel Servei Territorial i tindran lloc al Complex Educatiu de Tarragona. Els alumnes llegeixen per sorteig un fragment dels dos llibres seleccionats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada