divendres, 5 d’abril de 2013

Concurs Literari Sant Jordi, el Vendrell 2013


BASES

L’objectiu d’aquest certamen que organitza anualment l’Ajuntament del Vendrell és estimular la lectura, l’escriptura i la creativitat entre els alumnes dels centres escolars del municipi. Els alumnes han d'escriure una narració (conte, història, faula...) en llengua catalana.

Hi participen els alumnes que cursen des 3r de primària a 2n de batxillerat de tots els centres escolars del Vendrell.


El tema d'enguany és "L'esport al Vendrell: fent salut i amics”

Amb motiu de la celebració del centenari del Club d’Esports Vendrell, es dedica el tema del Concurs a l’àmbit dels esports. En la societat actual, la pràctica esportiva és rellevant per dos motius principals: d’una banda, per poder dur una vida saludable i evitar les malalties causades pel sedentarisme (tan freqüents en la societat occidental) i, de l’altra, pels valors socials positius que aporta quant a esforç i sacrifici, autosuperació, disciplina, etc. 

Així doncs, els alumnes escriuen una narració relacionada amb l’esport i la salut. Els participants hauran de pensar històries personals o inventades que tinguin a veure amb l’esport que practiquen al Vendrell (o que els agradaria practicar) i els beneficis personals que això els suposa.

Per als més grans, a més, es pot aprofundir el tema introduint qüestions més complexes, com ara l’esport i la dieta equilibrada; l’esport i el sedentarisme; l’esport i les malalties relacionades amb l’alimentació (sobrepès, obesitat...); les males pràctiques en la competició (dopatge, trampes, suborns...); els aspectes positius de la competició (autodisciplina, fair play, jugar en equip...); etc.

Què passaria si no et belluguessis durant un mes davant de la televisió i t’alimentessis tot el dia amb menjar ràpid, precuinat...? Fas algun esport amb els amics al Vendrell? Quines experiències heu viscut plegats? Us agrada un esport i voldríeu convertir el Vendrell en una pista o un camp gegant? Què hauria de passar perquè ocorregués això? Heu fet mai trampes jugant? Heu vist ningú que en fes? Els van descobrir? Què passaria si anant un dia en bicicleta amb els amics, en sec, aquesta es comportés com un cavall alat? No us agrada cap esport i us en voldríeu inventar un? Com seria?


Com cada any, el dia del lliurament de premis, per Sant Jordi, els guanyadors tindran un premi i tots els participants rebran com a obsequi un llibre que recull els treballs guanyadors de l’any 2012, il·lustrats pels alumnes de l’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa.

Els alumnes de 1r a 4t d'ESO i de 1r de batxillerat de l'Institut Mediterrània hi han participat.

El dia 23 d'abril sabrem els guanyadors del concurs. Sort!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada